FC Marlène kan bekerdomper niet revancheren met overwinning

Stefan Dol in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven.© Martin de Haan

Vlissingen

FC Marlène heeft voor het eerst puntenverlies geleden in de kampioensronde. De Heerhugowaardse ploeg bleef uit bij Groene Ster steken op een 1-1 gelijkspel.

De nipte bekernederlaag had flink wat energie van de ploeg gevraagd en bovendien twee blessures opgeleverd. Younes Daari is er waarschijnlijk voor langere tijd uit met knieproblemen en ook Martin van Eeuwijk was niet fit genoeg om in Vlissingen aan de aftrap te verschijnen.

,,Door de energie die vrijdag had gekost en de kleine groep waar we over konden beschikken, wisten niet helemaal te brengen wat nodig was om te winnen in deze wedstrijd”, aldus coach Jeroen de Groot.

Oud-prof Istvan Bakx zette Groene Ster twee minuten voor rust op voorsprong, maar nog voor de pauze tekende Jordy Cretier voor de gelijkmaker.

Na de pauze had Marlène wel het meeste recht op de drie punten, vond coach De Groot. ,,Vooral in de tweede helft hebben we echt gedomineerd, maar het geluk was niet helemaal aan onze kant. En de scheidsrechters waren ons bepaald niet gunstig gezind in deze wedstrijd.”

Zo werd een handsbal op de lijn over het hoofd gezien. ,,Dat was anders een doelpunt geweest en had dus sowieso een penalty moeten zijn”, baalde De Groot. In de slotfase liep Bakx tegen rood aan, waardoor Marlène met een meevoetballende keeper nog de overwinning proberen binnen te slepen. ,,Maar het mocht helaas niet baten. We hadden het verdiend en we zitten momenteel ook echt in een goede flow.”

zaalvoetbal eredivisie

Groene SterFC Marlène1-1

18. Bakx 1-0, 20. Cretier 1-1.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen