Warm ontvangst tijdens Gluren bij de Buren. Muzikanten komen zelfs uit Nijmegen voor huiskameroptredens

Antoine en Jan Hendrik kwamen speciaal uit Nijmegen om op te treden.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Emma Kemp
Hilversum/Baarn

In meer dan zeventig Hilversumse en Baarnse huiskamers konden mensen op zondag genieten van muziek, theater en andere kleinkunst. We bezochten twee optredens van Gluren bij de Buren.

In wijkcentrum De Koepel in Hilversum treedt het duo Bobby en Reggy op, die al vijftig jaar vrienden zijn. Nadat ze aan twee eerdere edities van Gluren bij de Buren hadden meegedaan, bij Reggy thuis en bij Bobby in de tuin, wordt het publiek dit jaar uitgebreid ontvangen in De Koepel.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bobby en Reggy kregen het publiek goed aan het dansen.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Ze zijn geboren in voormalig Nederlands-Indië en groeiden op met Indorock. Dus spelen ze zondag zowel een Indisch repertoire als covers van swingende rock. Het publiek gaat dan ook direct het podium op om te dansen, daar is gelukkig genoeg ruimte voor. ,,Wat ik zo leuk vind, is dat het publiek ook heel divers is, verschillende achtergronden en allerlei leeftijden”, vertelt Noor, de vrouw van Reggy en manager van het duo, trots.

Melancholie

Aan de Eemnesserweg in Baarn is een echt huiskamerconcert bezig. Nederlander Jan Hendrik en Libanees Antoine zijn uit Nijmegen gekomen om hun akoestische liederen ten gehore te brengen. In Utrecht was geen plek meer, dus waren ze welkom bij Cees en Annelies, die hun huis voor het eerst beschikbaar stellen. ,,We zijn heel warm ontvangen”, laat Jan Hendrik weten.

(Tekst gaat door onder de foto)

Antoine en Jan Hendrik zongen Franstalige en Arabische liedjes.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Het muzikale duo, Sous w Nokta, dat Antoine vertaalt als ’on the edge’, pakt het publiek in met vrolijke en soms melancholische indiemuziek. Begeleid door twee gitaren, zingen ze over Libanon, de liefde en over familie. Ook Jan Hendrik waagt zich aan de Arabische teksten, geschreven door Antoine.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen