Schagen United raakt niet zo snel in paniek. Na drie nederlagen op rij is die ploeg met een klinkende zege bij RKEDO weer helemaal terug

Avenhorn

Drie wedstrijden op rij liep Schagen United tegen een nederlaag aan. Raakte die ploeg daarvan in paniek? Nee. Integendeel. De formatie van coach Hans de Koning hield vast aan hetzelfde strijdplan en op bezoek bij RKEDO betaalde dat zich weer eens uit: 1-5.

Vorige week liet De Koning al weten dat hij ervan overtuigd was dat het voetbal in de toekomst zegeviert. En daar kreeg de trainer nu gelijk in. ,,Het positiespel was goed, zowel aan als zonder de bal liep het en we creëerden weer genoeg kansen. Die er nu wel in gingen. Dat was dan weer het verschil met bijvoorbeeld vorige week’’, aldus De Koning na de wedstrijd.

Voor de rust maakten Robin Schouwvlieger en Robbert-Jan Klein er al 0-2 van. En in het tweede bedrijf gingen de bezoekers verder. Met nog eens twee treffers van Schouwvlieger nam Schagen United afstand en Sjors Kaandorp tekende voor de vijfde. Tussendoor deed RKEDO iets terug: 1-5.

De zege stemde De Koning tevreden. ,,We hadden tijdens de wedstrijd al aangehaald dat we geen andere dingen gingen doen. Dat was nergens voor nodig. We speelden gewoon goed. En we kruipen weer wat meer naar de top. Al is koploper Always Forward nog ver weg, we zijn pas net over de helft.’’

RKEDO-Schagen Utd. 1-5 (0-2).

Doelpunten: Schouvlieger 3, Klein, Kaandorp.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen