JVC begon stroef maar zit nu in een flow. De tweede periode lonkt

Joeri van Klink was bij JVC zowel scharensliep als matchwinnaar© Archieffoto

Ruud Ramler
Medemblik

JVC bleef tegen Medemblik voor de achtste keer op rij ongeslagen. Dat moest, met onderweg meer zeges dan gelijke spelen, gevolgen hebben voor de stand waar de Julianadorpers naar boven schoten. Zondag kan thuis tegen Westfriezen ook een stevig voorschot op de tweede periode worden genomen.

JVC is virtueel tweede achter koploper Vios W. Als de inhaalwedstrijd bij ZAP wordt gewonnen is de jonge ploeg ook rechtmatige eigenaar van die plek. Het kan dus verkeren, weet Jitze Bosma met zijn lange succesvolle carrière in het trainersvak als geen ander. Zijn ploeg barst van het talent. In ieder geval op papier.

Dat er ook in de praktijk uit laten komen viel aanvankelijk nog niet meer. De aanloop van het seizoen was, verdwaald in de onderste regionen, zelfs stroef. Waarom de voorspoed nu wel over Julianadorp valt blijft wat Bosma betreft ongrijpbaar. ,,Toen ging het wat minder, nu zitten we in een flow. Spelers zijn in vorm en we geven zelf weinig kansen weg. Bovendien is het gewoon lastig om van ons te winnen.’’

Medemblik, toch niet de eerste de beste in de tweede klasse, was de volgende tegenstander die het moest ervaren. Zeker toen JVC na een kwartier aan de leiding kwam stond de thuisploeg voor een groot probleem. ,,Misschien heeft Medemblik over de hele wedstrijd een half kansje kunnen afdwingen.’’

De openingstreffer legde een deel van de kwaliteiten van Joeri van Klink bloot. ,,Hij kan ook scharensliep worden. Ongelooflijk wat hij er allemaal uitgooit.’’ Klaar met de voorbereiding stuurde de creatieve spelbepaler de bal naar de verste kruising waar hij gedragen door de wind ook nog eens precies paste.

Nadat JVC in het vervolg ook nog goede kansen voor Hans Groenhuizen en Addo Keizer liet liggen, bepaalde andermaal Van Klink de afloop. Hij werd daartoe in staat gesteld door Ties Leeuwenstein die zijn trainer met een sterke invalbeurt voor zich won.

Bosma had over het algemeen alleen maar lovende woorden over voor de ploeg in vorm, waar het met de moraal dus dik in orde is. Per van det Zwet kwam er zelfs voor over uit Leeuwarden om te trainen. Bosma had hem daar ook nadrukkelijk om verzocht om de absentie van David Ambriola op te kunnen vangen.

voetbal 2e klasse a

FC MedemblikJVC 0-2

15. Van Klink 0-1, 85. Van Klink 0-2

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen