Nadia Choukri verrast met nationale badmintontitel

Nadia Choukri.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Almere

Op voorhand werd er veel verwacht van de Duinwijckers op het Nederlands kampioenschap badminton in Almere. De Haarlemse afvaardiging maakte de verwachtingen meer dan waar door in alle finales van de partij te zijn.

Bij het mannenenkelspel was het de vraag wie de afwezige vijfvoudig kampioen Mark Caljouw zou opvolgen als kampioen van Nederland. Aram Mamoud van Duinwijck was als tweede geplaatst en die klassering bleek voor hem na een mooie finale te kloppen. De als eerste geplaatste Joran Kweekel pakte met 21-13, 24-26 en 21-13 de nationale titel.

Bij de vrouwen ging het kampioenschap wel naar Duinwijck. De 19-jarige Nadia Choukri was met tweemaal 21-12 ter sterk voor de 22-jarige Amy Tan (VELO). De finaleplaats van Choukri was verrassend. In de halve finale versloeg zij met 21-15 en 21-11 de als eerste geplaatste Jaymie Laurens.

Debora Jille (Duinwijck) en Cheryl Seinen (1) hebben hun nationale titel in het vrouwendubbel zoals verwacht geprolongeerd. De titelhouders waren in de finale met 21-6 en 21-11 te sterk voor het duo Iris van Leijsen/Diede Odijk.

In het gemengddubbel ging de nationale titel naar het sterke tweetal Selena Piek en Robin Tabeling. De nummers één van de plaatsingslijst klopten in de finale het Duinwijck-duo Debora Jille/Ties van der Lecq (2) met 21-13, 13-21 en 21-15. Daardoor konden Jille/Van der Lecq hun titel van vorig jaar niet te prolongeren.

In de laatste finale van het kampioenschap versloegen Ruben Jille en Ties van der Lecq (1) het koppel Robin Tabeling/Andy Buijk met 25-23 en 21-14 en wonnen zo de titel in het mannendubbel.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen