Er ontbreken te veel spelers bij verliezend Velsen

Simon Luybé
Raalte

Velsen mag keeper Dennis Flecken dankbaar zijn dat het zondag ’slechts’ met 4-0 verloor van Rohda Raalte.

De laatste overwinning van de ploeg van Ronald Dooijeweerd was op 16 oktober vorig jaar toen met 0-1 werd gewonnen van VKW. Het team uit Westerbork heeft net als Velsen elf punten na achttien duels.

Het maakt niet veel uit. Kijken naar de stand kan maar beter vermeden worden. Het is elke week puzzelen voor trainer Ronald Dooijeweerd. Zo meldde Sandro Staal zich op de wedstrijddag af. Remco van Dam, Daniël Man, Daniel Zuiverloon, Chris Snijders waren er ook om uiteenlopende redenen niet bij. „Dat zijn toch jongens die het niveau omhoog kunnen brengen. Het is nu hard werken en daarin kan ik de ploeg niets verwijten. Alleen de tegenstander werkte ook hard en heeft meer voetballende kwaliteiten”, verklaarde Dooijeweerd het verschil.

Toch had Velsen zomaar op 0-1 kunnen komen. Een lange bal van Tim Groenewoud bereikte Marc Kloosterboer. De aanvaller werd omver geschoffeld in het strafschopgebied. Tot ontzetting van alle Velsen mensen gaf de arbiter geen penalty. Nu maakte Rohda voor rust de 1-0.

„Dan wordt het 2-0 na rust en zie je het geloof wegvloeien. We scoren al zo moeilijk en dan drie keer vandaag om te winnen is onmogelijk”, zei Dooijeweerd, die Velsen aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Er lopen wel wat gesprekken maar nog niets concreet. „De focus blijft op Velsen. We zitten in een lastig parket en missen te veel spelers.”

Velsen: Flecken, Dijkhuizen (60. Veenboer), Plug, Tervoort, Agyapong, Groenewoud, Cuvelier, Pluimert, Sneekes (65. Looij), Kloosterboer, Reurts.

vierde divisie

Rohda RaalteVelsen4-0

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen