Eigen jeugd staat op bij DEM. Talenten helpen Beverwijkers aan ruime uitzege

Thom de Vries (hier thuis in actie tegen OJC) scoorde in Oss twee keer.© Foto Ron Pichel

Kees van Dalsem
Oss

DEM ging gemankeerd naar Brabant voor de uitwedstrijd tegen OSS’20. De Beverwijkers misten vier ervaren spelers én trainer Mark de Vries. De eigen jeugd hielp DEM echter aan een ruime zege.

DEM heeft al jaren een uitstekende jeugdopleiding. De meeste spelers van het elftal hebben een verleden als talent op sportpark Adrichem en als er een groep ervaren spelers afwezig is, zijn er altijd jeugdspelers die klaarstaan om hun plek in te nemen.

Tegen OSS waren aanvoerder Twan Verswijveren, Jeremy van Gelderen en Bryan Herraez geschorst en ook Ogur Kaya moest zich zondagmorgen afmelden. Trainer Mark de Vries nam plaats op de tribune, na zijn rode kaart vorige week tegen HSC’21.

Door de afmeldingen maakte Bart Schijvenaars zijn debuut in het centrum van de defensie. De verdediger had zaterdag nog een wedstrijd gespeeld met DEM onder 23 en maakte een dag later tegen OSS geen fouten. ,,Cem Dogan en Oskar Kuqi maakten bovendien als invaller hun debuut’’, vertelt Kevin Kalkman, die bij de Beverwijkers als trainer op de bank zat.

Achterin werd er nauwelijks iets weggegeven en op het middenveld en voorin werd er uitstekend gecombineerd. Thom de Vries was een linie teruggehaald, waar hij samen speelde met uitblinker Erkan Altun en Brooklyn van Doorneveld. De ervaren De Vries was na een half uur spelen goed voor de 0-1.

De rechterkant wist elkaar ook prima te vinden. Rechtsback Jesse Verswijveren werd na goede combinaties met Sebastiaan Dooyeweerd twee keer onderuit gehaald in de zestien en dat leverde twee keer een pingel op. De Vries maakte de 0-2, Van Doorneveld scoorde uit de rebound de 0-3. Vlak voor tijd maakte Nigel Daniels de 0-4.

,,Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen’’, aldus Kalkman. ,,Terwijl we geen andere tactiek dan anders hebben gespeeld. OSS heeft maar een schot op doel afgevuurd.’’

Voetbal derde divisie

OSS’20 - DEM0-4

28. De Vries 0-1, 48. De Vries 0-2 (penalty), 60. Van Doorneveld 0-3, 82. Daniels 0-4.

DEM: S. Verswijveren; J. Verswijveren, Schijvenaars (78. Dogan), v. Amersfoort, Schavemaker (74. Karg); Altun, De Vries (85. Olf), v. Doorneveld; Dooyeweerd (78. Kleef), Wolters (85. Kuqi), Daniels.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen