Dertien goals maken, het zegt niks volgens Winkel-trainer Marcel Ris. ’In de rust heb ik gezegd dat we ons eigenlijk moeten doodschamen’

Marcel Ris

Winkel

Winkel had deze zondagmiddag geen kind aan Beemster. Voor trainer Marcel Ris is dat allemaal leuk en aardig, maar aan de 13-0 zege hechtte hij weinig waarde. ,,Deze tegenstander is geen graadmeter voor hoe je er in deze klasse voor staat. Volgende week tegen Egmondia, dat is andere koek.”

Ris vond vooral dat Winkel het karwei al veel eerder af had kunnen maken. ,,In de rust heb ik aangegeven dat we ons eigenlijk moesten doodschamen.” De elf doelpunten na de rust tonen aan dat zijn ploeg pas in de tweede helft werk maakte van de levensgrote krachtsverschillen.

Toen het kwartje eenmaal was gevallen, vloog bijna elke bal erin. ,,Het is leuk voor een keertje, omdat verschillende jongens nu hun goaltje mee kunnen pikken. Maar mij zegt het verder niet veel. Dit soort wedstrijden is heel moeilijk te analyseren. Op een gegeven moment gaat het allemaal zo makkelijk... Ik ben wel heel blij met de houding van onze tegenstander. Er zijn wat dingen aan de hand bij Beemster, er stonden twee geblesseerde spelers voor de groep. Maar we hebben tegen een team gespeeld dat het de hele wedstrijd netjes en fair hield.”

Zoals gezegd staat er volgende week tegen Egmondia meer op het spel voor titelkandidaat Winkel. De aankomende tegenstander staat vierde, een plek achter de ploeg van Ris. Egmondia werd dit weekend overigens met 1-0 verslagen door nummer zes Dirkshorn, dat met de zege nog slechts een punt verwijderd is van Egmondia op de ranglijst.

Winkel - Beemster: 13-0 (2-0).

Doelpunten Winkel: R. Fijnheer (4), Barandagiye (2), J. Ursem (2), Visser (2), Julsing, C. Ursem, e.d.

Texel ’94 - Duinrand S: 4-2 (3-1).

Doelpunten Texel ’94: Grisnigt (2), Bakker (2).

Dirkshorn - Egmondia: 1-0 (0-0).

Doelpunt Dirkshorn: Gootjes.

Sint Boys - De Koog: 1-1 (1-0).

Doelpunt Sint Boys: Van der Kuyl.

Doelpunt De Koog: Daalder.

Zeemacht - Vesdo: 2-2 (0-1).

Doelpunten Zeemacht: Beens, Dalmaijer.

Doelpunten Vesdo: T. van Zaal, Bronder.

KSV - Succes: 2-6 (1-4).

Doelpunten Succes: De Kleine (3), J. Norder, Metselaar, Van Straalen

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen