Zes aanhoudingen en 18 bekeuringen bij verkeerscontroles in Purmerend en Volendam

Even blazen.© Foto ANP

Frans van den Berg
Purmerend/Volendam

Bij twee grote verkeerscontroles in Purmerend en Volendam zijn zaterdagavond zes bestuurders aangehouden, zijn 18 bekeuringen uitgedeeld en negen waarschuwingen gegeven.

De controle in Purmerend was van 19 tot 21 uur op de P&R langs de N244. Daarna verplaatsten de politie en de inspectiedienst Leefomgeving en Transport zich naar de Wagenweg in Katwoude, ter hoogte van de Zeddeweg in Volendam. Daar werd van 22 tot 01 uur gecontroleerd.

De inspectie was ook mee voor de controle van taxi’s. Zo had een taxichauffeur al veel te lang gereden, een ander de meter niet aanstaan, bij twee klopte de registratie niet en een had geen boordcomputer in de taxi. Vier andere chauffeurs kregen een waarschuwing omdat ze niet genoeg rusttijden hadden genomen. Ook werd een zogeheten snorder aangehouden, ofwel een chauffeur zonder vergunning. Ernstiger was een taxichauffeur die onder invloed van drugs reed bij Volendam. Hij werd ook aangehouden.

Ook gewone automobilisten werden gecontroleerd. Dat leverde bonnen op voor het bellen tijdens het rijden, kapotte verlichting, gladde banden, geen verzekering en teveel personen in de auto. Vier bestuurders werden aangehouden omdat ze onder invloed van drugs of alcohol waren.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.