Play-In voor oud-leden De Herleving muzikale voltreffer. Nauwelijks plek voor publiek tijdens uitvoering

Samen muziek maken, een voltreffer bij De Herleving in Zwaag© Foto Jan Mulder

Martin Menger
Zwaag

Het idee achter de Play-In van harmonieorkest ’De Herleving’ was simpel: kijk of je liefhebbers van buitenaf en oud-leden kan verleiden mee te spelen met het orkest. Het bleek zaterdag een voltreffer.

Bijna alle muziekverenigingen in de regio smachten naar meer musici. De Herleving - de Zwaagse muziek vereniging intussen alweer 110 lentes oud - wilde dat eens over een andere boeg gooien, vertelt bestuurslid Annie Balk.

,,Een Play-In, dat is een keertje ongedwongen meedoen bij het orkest. natuurlijk in de hoop dat er oud-leden zijn bij wie het dan toch weer gaat kriebelen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

,,Eigenlijk hadden we geen ruimte meer voor publiek.”© Foto Jan Mulder

Kort gezegd; kriebelen, dat deed het. Bij ’de Herleving’ dachten ze vooraf dat er wel eens tien mensen op af zouden komen. Maar in plaats van een muziekgezelschap van 45 leden werd het een club met een tijdelijke bezetting van 70 musici.

Die hadden na aanmelding de bladmuziek toegestuurd gekregen. ,,Daarom moesten we snel nog op zoek naar een grotere ruimte.”

Die werd gewonden in gebouw Honky Tonk. ,,Evengoed was het animo zo groot dat we er nauwelijks publiek bij konden hebben”, vertelt Balk. ,,Stel je eens voor: we hadden liefst zeven bassen tegelijk... Dus dit mag je wel een succes noemen. Omdat er nog heel veel mensen zijn die dit toch wel heerlijk vinden. Zelf muziek maken is mooi, samen muziek maken is nog mooier.”

Lees ook: De Herleving Zwaag laat zich van haar beste kant zien

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen