VZV boekt noodzakelijke winst op PSV maar vindt pas in tweede helft juiste route

Maud Kruijer wordt flink belaagd door PSV© Foto RedMouse

Jan Ambriola
’t Veld

Het kan in een degradatiekraker vaak alle kanten opgaan en het duel zaterdagavond tussen VZV en PSV uit Eindhoven was daar ook weer een fraaie exponent van.

De ruststand van 8-14 werd omgetoverd tot een 21-20 als eindstand. Een wedstrijd al met al waar het publiek alleen maar van kon blijven smullen.

Assistent trainer Jitse Blommestein van VZV na afloop: ,,Onze doelstelling is nog steeds om bij de eerste acht te eindigen in de eredivisie. Dan moet je wel dit soort wedstrijden winnen. En gelukkig deden wij dat ook vandaag.’’

Lastig

Hij zag wel dat VZV het zichzelf onnodig lastig maakte in de eerste helft. ,,Het ontbrak ons toen ook aan agressie. Daar hebben we het in de rust over gehad. Dat moest anders, en gelukkig pakte dat goed uit. Ik zou geen vrouw als uitblinker van de wedstrijd kunnen aanwijzen maar ik ben wel heel trots op het totale collectief. We hebben het samen gedaan’’, aldus Blommestein

Riant

Het was niet zo dat PSV tijdens de rust met een 8-14 voorsprong op rozen zat maar riant was het wel voor de bezoekende ploeg. Een nog jonge formatie die ook nog veel moet leren en dit jaar debuteert op het hoogste niveau. Sterk spel van sterkhouder Katie Lombarts, goed voor zes treffers, en uitstekend keeperswerk van Lisa Kok van de Eindhovenaren hielden VZV aanvankelijk slechts op acht succesnummers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het spel van de thuisploeg was onverzorgd, slordig, en de geboden kansen waren niet doeltreffend. Derhalve een terechte voorsprong tijdens de rust voor de bezoekende ploeg van trainer Björn Willunat uit Eindhoven.

Veranderen

Na de thee leek het beeld van de wedstrijd niet aantoonbaar te veranderen. Jane Kramer van VZV toonde zich een goede aanvalsleidster maar goalie Lisa Kok van PSV stond op haar post en bleef een hinderlijke sta-in-de-weg.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft kon VZV eindelijk de dubbele cijfers op het bord laten zien en zowaar, het leek wel of de equipe van trainer Rolf Schulte hier vleugels van kreeg. De moraal en het besef dat er meer in het vat zat kreeg de overhand.

Het werd 17-17 en VZV zat erop om een minuut later met 18-17 erover heen te geraken. Een en ander werd in de sporthal Zijveld ook geënthousiasmeerd door paukenist René Zomerdijk op de tribune. Hij is tegenwoordig ook de buschauffeur bij de uitwedstrijden en hij wist het publiek met zijn grote trom enorm aan te moedigen om achter hun thuisploeg te gaan staan.

Stuivertje wisselen

De laatste tien minuten in de wedstrijd werden gekenmerkt door het bekende stuivertje wisselen. Om en om kwamen beide ploegen op voorsprong of trokken de stand weer gelijk. Maar er kan maar één ploeg aan het langste eind trekken en dat was VZV, eindstand 21-20.

Er zijn nog wat bolwerken te slechten en er is nog een lange weg te gaan maar de ploeg uit ’t Veld deed zaterdag goede zaken om de doelstelling te halen dit jaar. Eindigen bij de eerste acht.

VZV-PSV 21-20

Scores VZV: Stammes 1, Buter 1, Kramer 2, Meike Kruijer 2, Van der Geest 3, Maud Kruijer 3, Louwen 4, Kolken 5.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen