Volendam bezorgt AZ kopzorgen. Alkmaarders laten kans op eerste plaats liggen in Noord-Hollandse derby

Xavier Mbuyamba troeft Vangelis Pavlidis af in de lucht.© Foto Orange Pictures/Peter Lous

Richard Walraven
Volendam

AZ heeft de kans op de koppositie in de eredivisie laten liggen. In de Noord-Hollandse derby, ook de wedstrijd tussen de twee best presterende eredivisieploegen in 2023, kwamen de Alkmaarders niet verder dan 1-1.

AZ, met debutant Wouter Goes in het hart van de defensie, had het moeilijk tegen Volendam dat fris en vol overtuiging de duels aan ging. Het eerste half uur ging de meeste dreiging zelfs uit van de Volendammers. AZ dat langzaam aan wel het initiatief naar zich toe trok, wist voor rust helemaal niets te creëren.

Na rust sloeg Volendam brutaal toe. Uit een vrije trap van Carel Eiting kopte Xavier Mbuyamba raak. AZ had een meevallertje nodig om terug te komen in de wedstrijd.

Na een rode kaart voor Gaetano Oristanio, die Jordy Clasie ongelukkig op de hak trapte, kreeg Volendam het wel moeilijk. AZ - waar na rust ook aankoop Sven Mijnans zijn debuut maakte - had echter een fout van Volendammer Derry-John Murkin nodig voor de gelijkmaker. Jens Odgaard profiteerde direct.

Scoreverloop: 62. Mbuyamba 1-0, 83. Odgaard 1-1. Rood: 74. Oristanio (FC Volendam).

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Mirani, Flint, Murkin; Twigt (90+1. W. Ould-Chikh), Sanchez da Silva (84. Buur), Eiting; Oristanio, Mühren (63. Antonucci).

AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes (73. Lahdo), Kerkez; Clasie, Karlsson, Reijnders; Odgaard, Pavlidis, Van Brederode (63. Mijnans).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen