Twee jonge oud-profs kiezen voor ADO’20. Speler van Heerenveen en van Schotse Peterhead voetballen volgend seizoen in Heemskerk

Ian Beelen in actie voor Heerenveen.© Foto Getty Images

Kees van Dalsem
Heemskerk

Twee jonge spelers uit het betaalde voetbal spelen volgend seizoen voor ADO’20. Ian Beelen (20) komt over van SC Heerenveen. Loran Venrooy (21) speelde tot de winterstop bij Peterhead in Schotland.

Zaankanter Vernooy is een oude bekende op De Vlotter. Hij speelde van 2014 tot 2016 voor de jeugd van ADO’20. Daarna kwam hij uit voor KFC, Zeeburgia, het Spaanse La Nucia en Willem II. Zijn verblijft bij het Schotse Peterhead duurde maar enkele maanden. Hij maakte in september de transfer, maar per 1 januari zit Vernooy zonder club.

Ian Beelen uit Heiloo werd in zijn dorp bij HSV gescout door Ajax. Daarna verkaste hij voor korte tijd naar Vitesse. In Arnhem was hij niet gelukkig en hij besloot te stoppen met voetballen. Heerenveen gaf hem echter een tweede kans. In Friesland verdiende hij een profcontract, maar tot een officieel debuut in het eerste is het nog niet gekomen.

ADO’20 maakte ook bekend dat Henry Opoku op De Vlotter blijft voetballen. De ervaren verdediger is sinds zijn komst in Heemskerk basisspeler. Daarnaast hebben talenten Luuk de Wit, Kaj van Langelaar en Jilani Helder bij de technische leiding aangegeven voor ADO te willen blijven spelen.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen