Zeepaardje maakt kunstwerk bij museumhaven in Den Helder compleet

Leerlingen en andere betrokkenen bij de opening van het zeepaardje.© Foto RedMouse

Marischka de Jager
Den Helder

Ruim tweehonderd leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs werkten mee aan het vervolg op Dreams by the Sea, een blijvend kunstwerk bij de Museumhaven op Willemsoord in Den Helder. Vrijdagmiddag werd het geheel onthuld.

Het kunstproject werd, net als vorig jaar, begeleid door vakmensen van de museumhaven en kunstenaars. Het beeldelement wat nu is gemaakt - het zeepaard - is toegevoegd aan het werk van vorig jaar.

Kunstenaars Peter Jonas, Machteld Aardse en Femke Kempkes hebben samengewerkt met leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs. De basisschoolleerlingen maakten tekeningen van zeewezens; deze werden vervolgens omgezet in staal en uitgesneden door leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Samen met staalwerkplaats-chef Peter Jonas zijn alle losse elementen in een stalen frame gelast. Het geheel vormt een blijvend kunstwerk bij de Museumhaven. ,,Of we dit schooljaar weer een project gaan doen? Ik hoop het wel’’, zegt Jonas. Het complete kunstwerk wordt nog aangelicht.

Het kunstwerk is ontworpen en gemaakt door leerlingen van Scholen aan Zee, Koningin Julianaschool, Duynvaerder, Vloedlijn, Dr. Jac. P. Thijsseschool, Prinses Margrietschool en Haven 48.

Lees ook: ’Als ik hier mocht wonen veranderde ik niets, ik zet er alleen een bed neer’, zegt leerling Bo die leert lassen voor nautisch kunstwerk

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.