Gemeente plaatst nogmaals een camera bij eerder beschoten tandartspraktijk in Zaandam, volgens politie ’spelen er nog steeds zaken rondom de praktijk’

De Zaanse Tandarts.© Archieffoto Cees Hartman

Frederique Teillers
Zaandam

De praktijk De Zaanse Tandarts aan de Zaanse Mahoniehout heeft veel te verduren: de tandarts moest geforceerd dicht na een schietpartij en een vuurwerkbom, nu plaatst de gemeente extra cameratoezicht op verzoek van de politie. Die krijgt nog steeds signalen dat dat nodig is.

Het pand van De Zaanse Tandarts werd in mei 2022 twee keer beschoten en vijf maanden later was er veel schade aan de voordeur door een vuurwerkbom. Eigenaar Mohammed Hassan moest zijn zaak vier weken sluiten en aanvullende maatregelen treffen. Het schijnt dat er nog steeds hommeles is rond zijn praktijk. In een bewonersbrief schrijft burgemeester Jan Hamming dat de gemeente uit voorzorg is gevraagd cameratoezicht in te stellen: „Het zorgen voor een veilige leefomgeving is voor mij erg belangrijk.”

De politie heeft volgens de brief recent signalen ontvangen dat er nog steeds zaken spelen rondom de tandartspraktijk, volgens Hamming. De camera wordt vanaf vrijdag geplaatst en blijft zes weken hangen, al zou deze duur verlengd kunnen worden als de politie dat nodig vindt.

Na de eerdere incidenten heeft de gemeente ook al tijdelijk een camera geplaatst. Doel van de camera’s is ’het borgen van de openbare orde en voorkomen dat er in de nabije toekomst eventueel weer incidenten zullen plaatsvinden’. Eigenaar Hassan zegt ’niets te weten van de actie van de gemeente’. Eerder zei Hassan al geen kennis te hebben over waarom er zoveel geweld is richting zijn praktijk.

Een politiewoordvoerder vertelt dat hij ’niet nader in kan gaan op de ’signalen’.’ Ook de gemeentewoordvoerder kan geen nadere toelichting kan geven, ook wat betreft de reactie van Hassan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.