AZ mist een half elftal. Bazoer niet inzetbaar, debuut van nieuwkomer Mijnans lonkt

Ook Djordje Mihailovic kan tegen FC Volendam waarschijnlijk niet meedoen.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Wijdewormer

AZ mist zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam meer dan een half elftal. Bij de al eerder geblesseerd geraakte Bruno Martins Indi, Sam Beukema, Maxim Dekker en Dani de Wit hebben zich deze week ook nog Zinho Vanheusden en Riechedly Bazoer gevoegd. Ook Djordje Mihailovic kan waarschijnlijk niet meedoen.

Bazoer heeft bij een botsing op de training van donderdag knieklachten opgelopen. „Hij zal er volgende week tegen FC Utrecht (dinsdag, red.) en waarschijnlijk ook tegen Excelsior (vrijdag, red.) nog niet bij zijn. Daarna moeten we het opnieuw beoordelen”, zegt trainer Pascal Jansen.

Lees ook: Schrik bij AZ: ook de vervanger van de verdedigers verlaat het trainingsveld

Dat nu uitgerekend Bazoer ook nog geblesseerd is geraakt, is frappant. Hij was juist dé oplossing om centraal achterin te gaan spelen, nu de centrale verdedigers Martins Indi, Beukema, Dekker en Vanheusden er niet zijn. „Ja, toen dat met Riechedly gebeurde op de training, keken we elkaar wel even aan van ’wat ís dit, hoe kan het dat dit gebeurt met allemaal spelers van dezelfde positie?”’, vertelt Jansen.

(Tekst gaat verder na de foto)

Riechedly Bazoer.© Foto Theo Brinkman

De enige overgebleven fitte centrale verdediger in de selectie is Pantelis Hatzidiakos. De vraag is wie er nu tegen FC Volendam naast hem gaat spelen. ,,Er zal een speler staan die het hartstikke goed gaat doen’’, zegt Jansen met een glimlach.

Hij heeft drie opties: middenvelder Jordy Clasie (die al eens vaker als centrale verdediger heeft gespeeld), Jong AZ-verdediger Wouter Goes (18) en linksback Mees de Wit. Die heeft bij zijn vorige club PEC Zwolle enkele keren centraal achterin gespeeld in een vijfmansverdediging.

Mogelijk debuut Mijnans

Zo stond AZ vrijdag met een kleine groep op het trainingsveld. Een van de wél fitte spelers is nieuwkomer Sven Mijnans, die dinsdag werd overgenomen van Sparta. De 22-jarige middenvelder kan zaterdagavond al meteen zijn debuut maken, zeker als Djordje Mihailovic niet kan spelen. De Amerikaan heeft last van een kuit - net als Bazoer opgelopen tijdens de training van donderdag.

Zie ook: Al die blessures bij AZ, is dat toeval of is er iets anders aan de hand

Met FC Volendam en AZ staan zaterdagavond de twee clubs tegenover elkaar die na de winterstop de meeste punten haalden van alle eredivisieclubs. ,,Ja, dat belooft wat’’, zegt Jansen, die ziet dat FC Volendam na de winterstop ’meer realiteitszin’ heeft. ,,In de eerste helft van het seizoen ging het moeizaam en kregen ze veel tegendoelpunten. Nu ze meer realiteitszin hebben, incasseren ze minder tegendoelpunten. Ze hebben ook een goed resultaat (1-1, red.) gehaald in de Arena tegen Ajax.’’

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen