Raad van commissarissen FC Volendam: Molenaar te close met Team Jonk om goed te functioneren

Keje Molenaar.© Archieffoto

Richard Walraven
Volendam

Keje Molenaar zou te nauwe banden met ’Team Jonk’ onderhouden en daardoor niet goed kunnen oordelen over het functioneren van trainer Wim Jonk en zijn ’teamleden’. Dat was voor de raad van commissarissen van FC Volendam de belangrijkste reden om de benoeming van Keje Molenaar in het bestuur van de club te blokkeren.

Molenaar - nu nog adviseur van de club en tot een half jaar terug directeur interne en externe betrekkingen - was voorgedragen om als vice-voorzitter toe te treden tot het bestuur van de club. De raad van commissarissen van de club heeft daar echter een stokje voor gestoken.

Molenaar zou volgens de raad van commissarissen te nauwe banden hebben met Team Jonk (daartoe behoren naast de trainersstaf ook technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind) om goed en objectief te kunnen oordelen over het functioneren. Molenaar behoorde - samen met onder meer Wim Jonk en voorzitter Jan Smit - enkele jaren terug tot de groep Volendammers die de club nieuw elan inbliezen met ambitieuze plannen.

Overigens spreekt Molenaar niet van een voldongen feit wat betreft zijn toetreding tot het bestuur. Hij noemt de status van zijn benoeming ’pending’. Bovendien stelde Molenaar in een eerdere reactie ook in zijn huidige functie als adviseur invloed op het beleid van de club te kunnen uitoefenen.

De zaak leidde binnen het bestuur van FC Volendam tot het aftreden van twee van de zes leden. Tom Veerman, die eigenlijk afgelopen zomer al zou aftreden, en Simon Hansen hebben het bijltje er bij neer gegooid. Zij willen geen verdere mededelingen doen om de redenen van hun vertrek.

Het bestuur van FC Volendam bestaat voorlopig nog uit vier personen: voorzitter Jan Smit, Hans Bond (voetbaltechnische zaken), Tom Koning en Gerben Matroos. Binnen het bestuur heeft Tom Koning voorlopig de functie van penningmeester op zich genomen. Het bestuur van de club wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie.

Lees ook: Bestuurscrisis bij FC Volendam: Simon Hansen en Tom Veerman leggen functie neer, benoeming Keje Molenaar aangehouden

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen