Door het dorp denderend zwaar verkeer is verleden tijd. ’t Hoefje in Nieuwe Niedorp is alleen nog door fietsers te gebruiken

Met de auto vanuit de Dorpsstraat naar de winkels op de Trambaan gaat even niet vanwege wegwerkzaamheden.© Foto Marc Moussault

Winnie van Galen
Nieuwe Niedorp

Doorgaand auto- en vrachtverkeer tussen ’t Hoefje en de Nieuwe Niedorperweg is verleden tijd. In opdracht van de gemeente is deze verbinding afgesloten.

De werkzaamheden hiervoor zijn deze week begonnen. Wie straks vanaf ’t Hoefje richting het noorden wil, moet omrijden via de Trambaan (achterlangs het winkelcentrum) of de Boomgaardweg. Zo ver is het overigens nog niet. De reconstructie van ’t Hoefje leidt er voorlopig toe dat automobilisten vanaf de Dorpsstraat het winkelcentrum niet kunnen bereiken. Daarvoor is de Boomgaardweg de aangewezen route.

Toegenomen drukte op de Boomgaardweg door afsluiting ’t Hoefje.© Foto Marc Moussault

Verkeer richting bedrijventerrein Winkelerzand wordt via de N239, Hartweg en Westfriesedijk geleid. De bewegwijzering richting Winkelerzand is hierop inmiddels aangepast, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Door de afsluiting zijn de bushaltes aan ’t Hoefje vervallen. De nieuwe route van de bus loopt via de Boomgaardweg waar een nieuwe halte is aangelegd. De werkzaamheden aan ’t Hoefje en omgeving duren tot ongeveer juli.

Werkzaamheden op ’t Hoefje.© Foto Marc Moussault

’t Hoefje ter hoogte van de Dorpsstraat.© Foto Marc Moussault

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.