Wie wordt de opvolger van Bob Doets? Edam-Volendam is op zoek naar een nieuwe Fotograaf des Waterlands

Fotograaf des Waterlands Bob Doets (links) vorig jaar tijdens het inrichten van een tentoonstelling over Rob Cerneüs, van wie hij een serie foto’s maakte. Rechts Rob Cerneüs junior.© Archieffoto Marcel Molle

Hans Swierstra
Volendam

Wie wordt de opvolger van Bob Doets uit Warder? De gemeente Edam-Volendam is op zoek naar een nieuwe Fotograaf des Waterlands.

Het project Fotograaf des Waterlands krijgt steeds meer vorm. Zo wordt in maart de eerste fotografieavond gehouden. Fotografen kunnen hier kennis delen en inspiratie opdoen. Onder anderen zal Doets vertellen over zijn leerproces en ervaringen als eerste Fotograaf des Waterlands.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de primeur met Doets is dit de tweede keer dat de gemeente de verkiezing uitschrijft. Fotografen van achttien jaar of ouder uit Edam, Volendam, de Zeevang en Waterland kunnen meedoen. Iedereen kan zich inschrijven, zowel professionals als amateurs. De gemeente is op zoek naar iemand die foto’s maakt waar een kijker niet omheen kan en die verrassen. Landschappen, portretten of stillevens, alles is mogelijk. Wel moet de fotograaf in staat zijn om foto’s binnen een lijn of concept te maken.

Prikkelend

De Fotograaf des Waterlands wordt op 1 mei benoemd voor een periode van anderhalf jaar, tot 1 november 2024. Hij of zij maakt gedurende deze periode tien foto’s die de gemeente op prikkelende wijze in beeld zal brengen. Dat kan de omgeving zijn, maar ook gebeurtenissen en de inwoners. De Fotograaf des Waterlands wordt ruim een jaar lang door professionals ondersteund in zijn ontwikkeling en mag onder andere een expositie inrichten.

Wie wil meedingen naar de titel kan vier foto’s, inclusief een korte motivatie, inleveren via de website www.fotograafdeswaterlands.nl. Aanmelden voor de verkiezing is mogelijk tot 1 april. Een vakkundige jury beoordeelt het ingezonden werk.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.