’In liefde gedenken’. Eigen muziek mogelijk tijdens Lichtjesavond op Nieuwe Algemene Begraafplaats in Huizen

Lichtjesavond op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Huizen.© Foto Rebel Uitvaart/Rob de Joode

Alexander Poort
Huizen

Onder de noemer ’In liefde gedenken’ organiseert Rebel’s begrafenisonderneming uit Huizen een lichtjesavond. Tijdens een interactieve wandeling krijgt hier iedereen die een dierbare is verloren de gelegenheid deze op passende wijze te gedenken.

De wandeling over de Nieuwe Algemene Begraafplaats biedt verschillende onderdelen die bijdragen aan het herinneren van een dierbare. Zo is er muziek en zang, maar ook zijn er bijvoorbeeld gedichten. De muziek die wordt afgespeeld is - deels - samengesteld door de bezoekers van de bijeenkomst. Wie ook wil bijdragen kan dit doen door de gewenste muziek door te geven voor de Spotifylijst ’In liefde gedenken’ van Rebeluitvaart. Hierbij kan het gaan voor muziek die herinnert aan de dierbare, of juist die de bezoeker troost biedt bij het gedenken.

Kaarsje

Bij speciale belevingsmomenten is het bovendien mogelijk een kaarsje te branden. Ook wordt de gelegenheid geboden om in stilte te herdenken, of juist om met iemand te praten. Dit kan in en rondom de aula van de begraafplaats aan de Naarderstraat. Daar wordt ook koffie, thee en chocolademelk geschonken.

Paden

De belevingsroute is vrijdag 10 februari tussen 19.00 en 20.30 uur te wandelen. De paden op de begraafplaats zijn voor de gelegenheid sfeervol verlicht. Ook kunnen nabestaanden de graven van dierbaren verlichten als zij dit willen.

Het is de vierde keer dat een dergelijke lichtjesavond wordt georganiseerd door Rebel’s Begrafenisonderneming. Verdere informatie is te vinden op www.rebel-uitvaart.nl/inliefdegedenken.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen