De raad wikt over de eigenschappen voor nieuwe burgemeester Medemblik: bewoners hebben ook wat in te brengen

Burgemeester Frank Streng.

Martin Menger
Wognum

Niet alleen de raadsleden van Medemblik kunnen hun mening geven over de profielschets voor een nieuwe burgemeester: inwoners en ondernemers kunnen ook meedoen.

Voor dat doel wordt een enquête opgezet, waarbij iedereen via de website zelf eigenschappen kan aandragen die de formele opvolger van Frank Streng zou moeten hebben. Eerder werd al bekend dat Streng vanwege ziekte niet meer terugkomt. Hij wordt zolang vervangen door Dennis Straat.

Bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester hoort ook een profielschets, een lijst met eigenschappen en kennis die van de nieuwe man of vrouw wordt verwacht. Inwoners of ondernemers of de zogenaamde ’maatschappelijke partners’ kunnen hieraan ook meewerken. De lijst kan worden ingevuld via www.medemblik.nl/nieuweburgemeester en sluit op 1 maart. De input wordt verwerkt in de profielschets en reacties die na vaststelling van de profielschets binnenkomen. De gemeenteraad vergadert op 22 februari met de commissaris van Koning over de voortgang van de sollicitatie.

Lees ook: ’Dit gaat mij zeer aan het hart’. Medemblikker burgemeester Frank Streng vertrekt om gezondheidsredenen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen