Verse stamppot voor 170 arme West-Friese gezinnen dankzij Heddes. Bouwbedrijf doneert bewust nu aan Voedselbank

Heddes-medewerkers overhandigen de stamppotpakketten aan de Voedselbank West-Friesland met vlnr.: Henny Fransen, Eva Haring, Jan Karsten, Ellen de Jong en Han Neef.© Foto aangeleverd

Cees Beemster
Hoorn

Het begin van het nieuwe jaar betekent steevast dat er minder donaties binnenkomen bij de Voedselbank West-Friesland. Dat terwijl juist steeds meer mensen deze hulp nu hard nodig hebben. Vandaar dat bouwbedrijf Heddes juist nu verse stamppotpakketten voor 170 gezinnen doneert.

Medewerkers van Heddes Bouw & Ontwikkeling in Hoorn hebben in december producten en geld ingezameld voor de voedselbank. Bewust is gekozen voor verse producten, want die zijn vaak schaars in de pakketten van de hulpinstantie.

„Na de gulle giften in december is het in het begin van het jaar vaak een stuk lastiger om donaties te verwerven. En dan zijn met name de verse producten een uitdaging”, zegt Leoni Sipkes van de voedselbank. „Heddes zet de donatie in om een gezonde maaltijd te kunnen geven aan personen en gezinnen die nu in een (tijdelijke) financiële nood zitten. Het stamppotpakket is compleet gevuld met zuurkool, aardappelen, worst en jus. Dit is echt heel waardevol en een heerlijke afwisseling met potgroenten uit het pakket.”

Foute kersttrui

Heddes kocht de producten in bij melkboer Jan Karsten uit Zwaag, die met zijn boodschappenbus de producten bezorgt. Een deel van de bijdrage is afkomstig van Eva Haring, zelf werkzaam bij Heddes. „Ik stuur al een aantal jaar geen kerstkaarten meer, maar daag mijn collega’s uit om een foute kersttrui te dragen naar kantoor. Voor iedereen die op de foto gaat, doneer ik twee euro vijftig aan het goede doel. Ik word er altijd blij van als de opkomst groot is, net als dit jaar.”

„Het geld wat is ingezameld, hebben wij als bedrijf verdubbeld, met als doel echt iets te kunnen betekenen voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank”, vertelt Ellen Jong van Heddes. „Binnen ons bedrijf is gezond leven een belangrijk thema. Een gezonde leefomgeving, maar ook een gezonde leefstijl. Daarom is een gezonde donatie voor ons de perfecte bijdrage aan de voedselbank.”

Lees ook: Werenfridus helpt Voedselbank West-Friesland

Lees ook: Lading aardappelen voor Voedselbank West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen