Ze komen steeds dichter bij de eerste overwinning. Voetballers SSV blijven strijdvaardig

SSV-trainer Maurice van Dienst© Aangeleverde foto

Ron Weinbrecher
Stompetoren

,,De eerste overwinning komt eraan”, zegt SSV-trainer Maurice van Dienst (51) strijdvaardig. Het team heeft nog maar twee punten vergaard in de vierde klasse, maar van opgeven is geen sprake. ,,We proberen degradatie te voorkomen. Wij doen echt niet onder voor de meeste ploegen in het rechterrijtje.’’

De trainer uit De Rijp, die voor het eerst een mannenstandaardteam onder zijn hoede heeft, kijkt vooral naar de opwaartse lijn die SSV heeft ingezet. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop werden gelijkgespeeld en tegen DWB, dat tweede staat, werd nipt verloren. ,,Het plezier is terug in de ploeg, de trainingsopkomst is geweldig, we zijn op de goede weg.”

SSV zag in de laatste jaren diverse spelers vertrekken, de ploeg bestaat voornamelijk uit spelers uit Stompetoren of voetballers die hun roots in het dorp hebben. Het kostte Van Dienst tijd om zijn visie over te brengen aan de groep. ,,Ik wil aanvallend voetbal spelen. Spelers moet fouten durven maken. Ik wil dat ze nallen niet terugspelen, maar opendraaien en de oplossing vooruit zoeken. Dat begint te lopen. We creëren steeds meer kansen.’’

Van Dienst heeft een tweejarig contract in Stompetoren. ,,We hebben geëvalueerd in de winterstop en iedereen was positief. We gaan door op de ingeslagen weg.”

Degradatie naar de vijfde klasse zou voor de club geen ramp zijn . ,,Maar we doen er alles aan doen om dat te ontlopen. We hebben laten zien dat het kan, want we hebben gelijk gespeeld tegen Zwaagdijk en De Valken en dat zijn niet de minste ploegen. Die twee gelijke spelen hebben we gevierd als overwinning. Geloof me, onze eerste echte driepunter is aanstaande.”

SSV - Alkmaarsche Boys

,,Bij Alkmaarsche Boys hebben we 6-0 verloren, maar dat vond ik zwaar geflatteerd. We speelden best aardig en ik denk dat we zondag thuis een goede kans maken op een punt. Ik ga voor 1-1.’’

Berkhout - Sporting S

,,Sporting S vind ik beter dan Berkhout. Een krappe 1-2 zege voor Sporting S.’’

Kolping Boys - HBC

,,Ik geloof in een stunt van Kolping Boys tegen de koploper. Die ploeg is overtuigend bezig en wint met 1-0.”

Jermaine Pichotte van Reiger Boys had vorige week twee uitslagen juist voorspeld. De winst van zijn eigen ploeg en die van SVW’27. De nederlaag van BOL had hij niet voorzien.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Maurice van Dienst (SSV)

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen