Bestuurscrisis bij FC Volendam: Simon Hansen en Tom Veerman leggen functie neer, benoeming Keje Molenaar aangehouden

Keje Molenaar (rechts) in overleg met Volendam-trainer Wim Jonk.© Archieffoto

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam kampt met een heuse bestuurscrisis. Simon Hansen en Tom Veerman hebben deze week hun taken binnen het bestuur van de eredivisieclub neergelegd. De beoogde benoeming van Keje Molenaar tot vice-voorzitter is volgens de oud-voetballer is door de raad van commissaren van de club aangehouden.

De tweespalt binnen het bestuur van de club zou onder meer te maken hebben met uitspraken van Keje Molenaar in een televisieprogramma, dat hij bestuurslid wordt bij FC Volendam.

Lees ook: Raad van commissarissen FC Volendam: Molenaar te close met Team Jonk om goed te functioneren

Molenaar - die een half jaar geleden terugtrad als directeur interne/externe betrekkingen bij de club - is echter geen bestuurslid. Wel is hij voorgedragen als bestuurslid, maar daar moet de raad van commissarissen van de club nog een definitief besluit over nemen.

FC Volendam bevestigt het vertrek van de bestuursleden, die beiden een financiële portefeuille beheerden. Wie hun taken binnen het bestuur gaan overnemen is nog niet bekend.

Keje Molenaar laat weten dat het vertrek van Hansen en Veerman los staat van zijn voordracht en alles daar omheen. De status van zijn voordracht als vice-voorzitter is volgens de oud-international ’pending’.

,,Laten we zeggen dat de raad van commissarissen daarover nog in conclaaf is. Ik verwacht dat daar volgende week een definitief besluit over wordt genomen. Overigens maak ik me daar niet zo druk om. Of ik nu adviseur (Molenaars huidige rol binnen Volendam, red.) ben of bestuurslid dat maakt niet zoveel uit voor mijn invloed op het beleid.’’

Lees ook: Topman C&A wordt directeur voetbalclub: Frans ten Berge volgt Richard de Weijze op bij FC Volendam

Lees ook: ’We kijken anders tegen bepaalde zaken aan en mijn ambitie pruttelt, dan moet je grote mensen zijn’; Richard de Weijze is na veertien jaar FC Volendam toe aan andere club

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen