Dierenambulance zoekt plek in Schagen om bus veilig te kunnen parkeren

Van onze verslaggeefster
Schagen

Dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK), onderdeel van de Dierenbescherming, zoekt naar een standplaats in Schagen. Met ingang van dit jaar valt ook het gebied Hollands Kroon Noord onder verantwoording van de organisatie.

’Onze basis is in Alkmaar en we hopen binnenkort een standplaats te vinden in de gemeente Schagen en Hollands Kroon’, schrijft de organisatie in een oproep.

Medewerkers van DANK laten weten dat de term ’standplaats’ mogelijk meer om het lijf heeft dan datgene wat ze werkelijk zoeken: „We zijn op zoek naar een locatie in Schagen waar we maximaal twee personenauto's, een dierenambulancebus en eventueel een fiets of scooter, achter een gesloten poort, kunnen parkeren. Die plek zou gaan dienen als start-en eindpunt van de diensten van onze vrijwilligers. Om te voorkomen dat zij voor en na aanvang van hun dienst naar de basis in Alkmaar moeten reizen, hopen we in Schagen een plek te vinden. Na een drukke dienst is het fijn als je snel naar huis kunt”, laat Saskia Thijssen weten.

Aanbesteding

Met ingang van dit jaar valt ook het gebied Hollands Kroon Noord onder de verantwoordelijkheid van de Dierenbescherming. De gemeente Hollands Kroon heeft het perceel Hollands Kroon Noord middels een aanbesteding aan de Dierenbescherming gegund. Voorheen werd er in dit gebied gereden door Dierenambulance Den Helder.

Het werkgebied van dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK) bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.