VZV ligt uit de beker en baalt: ’Zoiets verzin je niet, pure mazzel’

Robin Kaandorp
’t Veld

,,Dit verzin je niet”, sprak coach Rolf Schulte duidelijke taal. Hij zag VZV in de laatste seconde met 28-29 verliezen en daardoor uitgeschakeld worden in de achtste finale van de beker.

Zijn ongeloof had vooral te maken met hoe de winnende treffer van Quintus erin was gegaan. Een geblokte bal kreeg zoveel effect mee dat die keepster Lisanne Bakker verraste bij de tweede paal. ,,Pure mazzel”, baalde Schulte. Het was zuur voor Bakker die een puike wedstrijd speelde en zuur voor VZV, dat het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was geweest. ,,Het was vorige keer tegen Quintus ook al een dubbeltje op zijn kant. Toen viel het naar ons, nu helaas niet.”

Dat was in oktober én de laatste winstpartij van VZV. Een nieuwe zege zit er al even aan te komen, maar het mocht ook nu weer niet zo zijn. De thuisploeg was de sterkste voor rust en leidde halverwege met 17-15. Het team raakte in deze fase niet minder dan zeven keer paal en lat en dat brak het samen met wat defensieve slippertjes uiteindelijk op. ,,We spelen het grootste deel van de wedstrijd echt niet slecht. Er zat structuur in, ik zag ideeën. Alleen we geven te veel makkelijke goals weg. Dan staat het tien minuten heel goed en dan komt de tegenstander er toch een paar heel simpel doorheen. Dat moet er uit.”

In de tweede helft bleef het een boeiend schouwspel. Quintus stond in deze helft meestal voor, maar het gat werd nooit groter dan drie treffers. Maud Kruijer leek met een mooie streep de verlenging uit het vuur te slepen, maar in de laatste seconde van de laatste aanval ging het dus toch mis. ,,We moeten hier weer van leren. En dan op naar PSV komende zaterdag. Als we dit seizoen nog iets willen, zal het dan moeten gebeuren”, aldus Schulte.

handbal beker

VZVQuintus 28-29

Scores: Buter 4, Kramer 4, Maud Kruijer 4, Meike Kruijer 4, Van der Geest 3, Kolken 3, Kuilboer 2, Louwen 2, Van der Kroon, Van Splunter.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen