Ernstig zieke bruinvis die gevonden werd op strand Texel zwemt voorzichtig ’aan de hand’ rondjes in bassin

Screenshot© SOS Dolfijn

Internetredactie
Anna Paulowna

De ernstig zieke bruinvis die maandag van het strand op Texel werd gered is aan de betere hand. De dolfijnachtige zwemt inmiddels heel voorzichtig weer rondjes in het bassin van SOS Dolfijn in Anna Paulowna.

Het had niet veel gescheeld of de verzwakte bruinvis was gestorven. Een voorbijganger zag het dier liggen bij Paal 9 en sloeg alarm. De bruinvis, omgedoopt tot ’Tess’, heeft een zware longontsteking en longwormen. Ze was sterk vermagerd en uitgedroogd.

De bruinvis zwom woensdag ’aan de hand’ van een verzorger, zo is te zien op een video die de stichting woensdagavond publiceerde. ,,De eerste dagen had Tess continu begeleiding nodig in het water”, schrijft SOS Dolfijn. ,,Eind van de middag hebben haar begeleiders haar voorzichtig meer zelf laten zwemmen. Het team zorgt nu 24/7 voor haar. Kleine stapjes op weg naar herstel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bruinvissen zijn kleine tandwalvissen; als er een op het droge ligt, is er altijd iets mis. Sinds vorig jaar beschikt SOS Dolfijn weer over een volledig ingerichte opvang voor deze dieren op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. De bruinvis die maandag op Texel strandde is de eerste die er verzorgd gaat worden.

Lees ook: SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op, Tess is te zwak om zelfstandig te kunnen zwemmen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.