Hilversumse VVD-raadslid Freek Reijmerink stopt. ’Niet te combineren met reguliere werk en gezinsleven’

Freek Reijmerink stopt als VVD-raadslid.© foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Leander Mascini
Hilversum

VVD’er Freek Reijmerink stopt per 1 maart als raadslid in Hilversum. Hij zegt dat hij zijn raadswerk niet met ’de benodigde toewijding en inzet kan blijven uitvoeren’ naast zijn reguliere werk en gezinsleven.

„Tijdens de kerstvakantie heb ik er eens goed over nagedacht”, vertelt Reijmerink. „Eerder had ik al aangegeven voor de verkiezingen dat het voor mij krap zou worden. Ik heb specialistische kennis over het sociaal domein, daar wilde ik de partij mee helpen. Maar ik zou het niet redden om iedere dag om vijf uur bij bewonersbijeenkomsten te kunnen zijn. Uiteindelijk kwam ik toch in de gemeenteraad.”

Lees ook: ’Kind met liefdesverdriet hoeft niet naar psycholoog’

Nieuwe baan

Rond de feestdagen bleek dat het raadswerk allemaal te veel werd om te combineren met zijn nieuwe baan en zijn gezin met twee jonge kinderen. „Ook thuis hebben we daar natuurlijk overleg over gehad.”

De VVD’er zat vanaf 2014 met tussenpozen in de gemeenteraad. Hij wil in een andere rol actief blijven voor Hilversum. „Dat kan zijn bij de VVD, maar ook bij een maatschappelijke organisatie”, vertelt hij. „Dat moet ik nog even op een rijtje zetten.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen