Eva van der Bruggen verlaat gemeente Texel en wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Schagen

Van der Bruggen kijkt er naar uit om onderdeel te zijn van de gemeente Schagen.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggeefster
Schagen

Eva van der Bruggen (46) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Schagen. Van der Bruggen was de afgelopen vijf jaar in dienst van gemeente Texel als gemeentesecretaris en algemeen directeur.

Eva van der Bruggen start op 1 april. Zij volgt daarmee Alexander Meijer op, die sinds juni 2021 interim-gemeentesecretaris was. Burgemeester Marjan van Kampen: „We zijn heel blij dat ze voor Schagen heeft gekozen. We hebben het volste vertrouwen in Eva en verwachten dat zij de organisatie verder helpt door te ontwikkelen en professionaliseren.”

Van der Bruggen: „Schagen is een prachtige gemeente met een leuke organisatie en een enthousiast nieuw college. Ik kijk ernaar uit om hier onderdeel van uit te mogen maken. De gemeentelijke organisatie heeft de afgelopen periode een nieuwe koers ingezet, een koers die ik graag wil voortzetten, samen met het college, de raad, inwoners en partners.”

Afscheid

Michiel Uitdehaag, burgemeester van gemeente Texel, moet afscheid nemen maar is blij dat Texel in elk geval een ’goeie ambassadeur in de regio’ houdt. „Eva heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het toekomstbestendig maken van onze organisatie. Ook heeft ze ons vakkundig door de coronajaren heen geloodst. We hadden haar graag nog langer bij ons gehad, maar we begrijpen dat ze deze nieuwe stap zet.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Eva van der Bruggen start op 1 april. Zij volgt daarmee Alexander Meijer op, die sinds juni 2021 interim-gemeentesecretaris was.© Foto aangeleverd

De komende tijd zal het Texelse college van B en W samen met de organisatie nadenken over de invulling van deze functie na 1 april 2023.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.