Liedje van de Lezer: ’De Vondeling van Ameland’ van Boudewijn de Groot

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Fokelien Faber uit Heemstede over ’De Vondeling van Ameland’ van Boudewijn de Groot.

,,Hoe kan een mens gegrepen worden door een melodie, stem en vooral de inhoud van een ’lied’ . Dan bedoel ik, ’De Vondeling Van Ameland’. Tekst: Freek de Jonge, melodie en stem van Boudewijn de Groot. Als docent beeldende kunst heb ik destijds mijn studenten de opdracht gegeven de tekst te verbeelden, geïnspireerd door de klanken. Schitterend (het waren goeie studenten). Ik was jaloers op die opdracht. Dus zelf ook aan het werk. Het werden zes kleine werken, alle zes verkocht. Geen foto’s gemaakt, De koper uit het oog verloren. Stom, stom! Waarom die vondeling. Ik ben Friezin van geboorte en heb iets met de zee. De zee moet! ’Ik kom eraan.’ De cd waarop mijn vondeling te beluisteren is, is ’Het eiland in de verte’. Ga ervoor zitten, want alle teksten zijn de moeite van het luisteren waard.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Vrij Magazine Spotify Playlist Liedje van de Lezer.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.