Breed opgezette informatiemarkt over kanker in ziekenhuizen Den Helder en Alkmaar

De stand van dermatologie tijdens een eerdere informatiemarkt in het ziekenhuis.© Foto Noordwest Ziekenhuisgroep

Petra Bies
Den Helder

Het Noordwest Oncologisch centrum houdt vrijdag 4 februari in zowel het Helderse als Alkmaarse ziekenhuis een informatiemarkt over de zorg rondom kanker. Het is bedoeld voor een breed publiek, dus niet alleen voor patiënten.

Het is die dag Wereldkankerdag. „We organiseren de informatiemarkt omdat we het belangrijk vinden om rondom Wereldkankerdag extra aandacht te vragen voor de impact van kanker”, zegt voorlichter Marieke de Vries.

Handknijpkracht

„Bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier meer informatie krijgen. Er zijn zorgverleners aanwezig van verschillende afdelingen. Bij diëtetiek en fysiotherapie kunnen vragen worden gesteld over het belang van voeding en bewegen, zowel preventief als tijdens of na de ziekte.”

„Bezoekers kunnen de handknijpkracht laten meten, dat geeft een goede indicatie over de spierkracht in het hele lichaam. Ook is er informatie beschikbaar over stoppen met roken en kunnen mensen bij dermatologie advies krijgen over veilig zonnen.”

Psychologie

Medisch maatschappelijk werk en medische psychologie zijn aanwezig om met publiek in gesprek te gaan over de impact van de ziekte, zowel tijdens het ziek zijn als daarna. Het Inloophuis is ook aanwezig, zij geven informatie over de ondersteuning die zij kunnen bieden en de activiteiten die ze organiseren.”

Het ziekenhuis hield al eerder een informatiemarkt tijdens Wereldkankerdag. „Er is meestal flink wat aanloop en iedereen is welkom. De afgelopen jaren waren er digitale bijeenkomsten, vanwege de geldende coronamaatregelen. Vorig jaar was dat een webinar over nazorg bij borstkanker.”

Bezoektijden

De informatiemarkt duurt van tien tot vijf uur. In Den Helder is het in de centrale hal van het ziekenhuis, in Alkmaar bij de rode trap op de begane grond.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.