Meer dan 1 miljoen mensen wonen mis van paus bij in Congo

ANP Producties | Bron: ANP
Kinshasa

In een openluchtmis op het vliegveld van de Congolese hoofdstad Kinshasa heeft paus Franciscus meer dan 1 miljoen mensen toegesproken. Hij riep de bevolking van het door oorlog geteisterde land op om "missionarissen van de vrede" te zijn en "samen te werken om de cirkel van geweld te verbreken".

De paus landde dinsdag in Kinshasa voor het eerste pauselijke bezoek aan de Democratische Republiek Congo sinds 1985. Voor de dienst van woensdag kwamen al uren van tevoren honderdduizenden mensen bijeen. Veel vrouwen droegen kleding met de beeltenis van Franciscus erop. Congo heeft zo'n 100 miljoen inwoners, van wie 40 procent katholiek is.

Een ontmoeting met slachtoffers van geweld in het oostelijke deel van Congo staat woensdag ook op de planning van de geestelijk leider. In die regio zijn voortdurende gevechten tussen de Tutsi-rebellengroep M23 en regeringstroepen. Vanwege het geweld is een oorspronkelijk gepland bezoek aan de oost-Congolese stad Goma geschrapt. Vrijdag reist de paus door naar Zuid-Soedan.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.