Zaanse Regenboogprijs voor wie zijn best doet voor diversiteit

De Zaanse Regenboogprijs, het kunstwerk Color BLCK© foto zaanse regenboog

Van onze verslaggever
Zaanstad

De Zaanse Regenboog en het Bureau Discriminatiezaken reiken in juni een prijs uit aan de persoon of organisatie die zich heeft ingespannen op het gebied van gender en seksuele diversiteit.

Er gebeurt al veel, maar volgens de twee organisaties kan er nog meer en de prijs is daarin een stimulans. De Zaanse Regenboog en Bureau Discriminatiezaken willen met de prijs anderen bewegen om activiteiten te organiseren voor de lhbtiq+-ers.

Iedereen kan de prijs krijgen, zolang er maar iets gedaan is om de positie van Zaanse lhbtiq+-ers te verbeteren. Op 10 juni vindt de uitreiking plaats.

Tot 15 april kunnen kandidaten voorgedragen worden. Daarna gaat een jury aan het werk die bestaat uit Rosanne Kolvers (De Zaanse Regenboog), Fasla Muradin (Discriminatiezaken), Janine Sicking (Zaanlands Lyceum), Morgan Ullers (Zuiderzee College) en Jeroen van Paassen (Galerie Playroom).

De Zaanse Regenboogprijs bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van honderd euro. Het kunstwerk, een Color BLCK, in de natuurlijke regenboogkleuren, is gemaakt door de Zaanse kunstenares Ingrid Roos.

Kandidaten kunnen aangemeld worden via het mailadres info@dezaanseregenboog.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.