Assendelfts dorpsblad Het Lint bijna gered door crowdfunding

Christa Smit is redactielid en zet zich in om Het Lint te redden.© Foto Het Lint

Frederique Teillers
Assendelft

Vrijwilligers en inwoners uit Assendelft zijn hard aan het werk om dorpsmagazine Het Lint te redden. De lokale krant wordt uitgegeven sinds 2017, maar verkeert in ’acute financiële nood’. De teller van de crowdfunding heeft bijna de tienduizend euro bereikt.

Via actiepagina van ’Voor je Wijkie’ vraagt de groep vrijwilligers financiële steun aan de inwoners van Assendelft. Op moment van schrijven is er 8200 euro gedoneerd, het streefdoel is 10.000 euro – de gemeente verdubbelt dan het bedrag.

Het blad komt vier keer paar jaar uit en volgens de organisatie ’verbindt Het Lint het dorp’. Er is een overzicht van alle lokale activiteiten en inwoners komen aan het woord.

Het Lint is ooit ontstaan met de hulp van Anja Burger, redactielid en werkzaam bij het Sociaal Wijkteam. Het heeft een oplage van 6500 exemplaren en was begin 2022 overgenomen door Stichting Optimaal Lokaal. Die overname heeft niet lang geduurd, recent werd bekend dat de stichting vanwege financiële redenen hun activiteiten heeft gestaakt.

Met het geld dat al is opgehaald kan de groep vrijwilligers een paar nieuwe edities maken dit jaar, maar er wordt benadrukt ’dat ze er nog niet zijn’. Doneren kan tot 5 februari via www.voorjewijkie.nl/hetlint.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.