Zware mishandeling na avondje stappen. Bunschoter krijgt toch vrijspraak, want rechter ziet onvoldoende bewijs

Van onze verslaggever
Bunschoten-Spakenburg

De 26-jarige R. de G. uit Bunschoten-Spakenburg is door de politierechter in Utrecht vrijgesproken van zware mishandeling. De rechter twijfelde over het bewijs tegen de Bunschoter en zij sprak hem vrij.

De rechter twijfelde omdat het slachtoffer pas een maand na de vechtpartij aangifte had gedaan.

Een jaar geleden raakten de twee mannen slaags na het stappen in Bunschoten. De G. probeerde een vriend te helpen die door de andere jongen een gebroken neus was gelagen. De Bunschoter die een klap kreeg van De G. liep een gebroken kaak op.

Harde kern

De G. vertelde dat hij naderhand met zijn slachtoffer in contact was geweest. Na dat gesprek was ruzie ontstaan. Hij was bedreigd via whatsapp door de man. Ze waren elkaar niet meer tegengekomen. Pas een maand na de vechtpartij was er aangifte gedaan door de man met de gebroken kaak.

’Kon geen kant op’

Hij kwam alleen een vriend helpen. Hij was geslagen door de andere partij. Hij kon geen kant op, hield De G. vol.

Het Openbaar Ministerie zag wel bewijs voor zware mishandeling. Het OM eiste 150 uur werkstraf en 3600 euro schadevergoeding.

De verdediging voerde aan dat De G. zich echt moest verdedigen. De raadsman wees er op dat alle verklaringen van de tegenpartij na een maand waren afgestemd.

De rechter wees ook de schadevergoeding naar de prullenbak.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen