De nachttrein moet stoppen in Gooise Meren, vindt D66. ’Vooral voor de jongeren in de gemeente gewenst’

© Archieffoto ANP

Simone Stevens
Gooise Meren

De D66-fractie van Gooise Meren wil dat de nachttrein Utrecht-Amsterdam stopt in de gemeente. Dit, in weerwil van een recente raadsmededeling van het college van burgemeester en wethouders om daar niet toe te besluiten. De partij heeft hierover een motie ingediend.

In dat stuk van b en w wordt uitgegaan van twee stops in Gooise Meren: Naarden-Bussum en Bussum Zuid. Om dit te realiseren voor 2024 is anderhalve ton nodig. D66 stelt voor om te onderzoeken of deze kosten kunnen worden verlaagd door de trein op één station van Gooise Meren te laten stoppen.

Woningtekort

Een nachtelijke verbinding is vooral voor de jongeren in Gooise Meren gewenst, vinden de democraten. ’Steeds meer jongeren blijven door het woningtekort thuis wonen of zoeken woningen buiten Amsterdam en Utrecht.’

(Tekst gaat door onder de foto)

D66-raadslid Niek Hermsen.© Foto PR

Raadslid Niek Hermsen: „Ze zijn daardoor aangewezen op goed treinverkeer. Voor onze jongeren willen we goede nachtverbindingen met Utrecht en Amsterdam.” Ze vervolgt: „Bovendien hebben we als Gooise Meren een belangrijke rol in de regio en moeten we samen optrekken om het openbaar vervoer op een hoog peil te brengen.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen