Ouders schakelen politiek in voor zebrapad bij De Koet in Midwoud

De omstreden oversteek bij de basisschool in Midwoud.© Foto aangeleverd

Michiel Snik
Midwoud

De ouderraad van basisschool De Koet in Midwoud maakt zich al geruime tijd grote zorgen over de verkeersveiligheid. Hart van Medemblik steunt de ouders en dient een motie om hier een zebrapad aan te leggen en de bepanting te snoeien.

De ouderraad was naar de politiek gestapt in de hop dat er iets aan de verkeersveiligheid bij de basisschool in Midwoud kon worden gedaan. Volgens de ouders is de oversteek voor kinderen bij de school gevaarlijk. Het is een probleem dat al jaren bestaat en volgens betrokkenen nu eindelijk aangepakt zou moeten worden.

Volgens de ouderraad is de vorige directeur van de school al bezig geweest om de onveilige situatie bij de rijbaan voor de hoofdingang verbeterd te krijgen, maar is dit niet gelukt. Hoewel er daarna ook vanuit andere hoeken aandacht voor de verkeersveiligheid op die plek is gevraagd, is die daar nog steeds ronduit gevaarlijk, zo stelt de partij Hart van Medemblik.

Aanrijding

Oostwouder raadslid Niels de Waal stelt zelf te hebben geconstateerd dat op het tijdstip dat de school uitging kinderen op het laatste moment in de kraag moesten worden gegrepen om een aanrijding met een auto te voorkomen. ,,De kans is groot dat het een keer misgaat. Dat mag niet gebeuren”, aldus raadslid De Waal.

Hij heeft nu een motie ingediend die ervoor moet zorgen dat het gewenste zebrapad er toch gaat komen en de beplanting die overstekende kinderen het zicht ontneemt wordt vervangen. Over de motie wordt op 16 februari in de gemeenteraad gestemd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen