Osnabrück geeft één Haarlemmer geheel verzorgde taalcursus en reis naar Duitsland

Woordenboeken Duits-Nederland en Nederlands-Duits.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Haarlem/Osnabrück

Aanstaande augustus en september kan één inwoner van de stad Haarlem een reis naar Osnabrück en Berlijn winnen, en daarnaast een zomertaalcursus volgen.

De aanbieding komt voort uit de stedenband die de Spaarnestad heeft met Osnabrück, dat enkele tientallen kilometers ten oosten van Enschede ligt.

Osnabrück financiert de beurs waaruit de cursus en reis betaald worden. Wie ervoor in aanmerking wil komen, moet niet alleen ouder dan achttien zijn, maar ook voor 1 april een cv, een motivatiebrief en referenties per post of e-mail opsturen naar Duitsland. Wie de gelukkige ontvanger is, zal eind mei bekend worden gemaakt.

Het is overigens niet noodzakelijk om de beurs te bemachtigen om mee te mogen doen met de reis en taalcursus. Dan moeten de kosten à 790 euro echter wel uit eigen zak betaald worden, om mee te doen met een van de vier niveaus waarop de taalklas gegeven wordt.

De beurs is een jaarlijks terugkerend fenomeen en onderdeel van de sociale en culturele uitwisselingen die de Nederlandse en Duitse stad al meer dan zestig jaar onderling organiseren. Zo zijn er ook voetbalwedstrijden, en vaardigt Haarlem elk jaar een nieuwe stadsambassadeur af die een jaar lang vanuit Osnabrück de banden mag gaan versterken tussen de twee gemeenten. Gedurende de coronacrisis heeft Haarlem ook mondkapjes en medische kleding gekregen van haar partnerstad.

Lees ook: Waar is zo’n stedenband tussen Haarlem en Osnabrück eigenlijk goed voor? ’De wereld is niet zo verdeeld als dat we soms denken’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen