Geen extra parkeerplekken bij de voedselbank in Anna Paulowna, maar er komt wel een breed fietspad

Het parkeerterrein bij de voedselbank in Anna Paulowna waarvan het leeuwendeel van de plekken is gereserveerd voor de brandweer.© Foto Marc Moussault

Winnie van Galen
Anna Paulowna

Geen extra parkeerruimte bij de voedselbank in Anna Paulowna, maar wel de aanleg van een fietspad langs de Randweg dat aansluit op het fietspad bij sportpark Kleine Sluis.

Met dit antwoord komt het college van B en W op vragen van de politiek. Daarin werd verzocht om meer parkeerplekken bij de voedselbank. Maar die ruimte is er niet, ook niet langs de Randweg vanwege de vele verkeersbewegingen. ’Het is niet mogelijk om naast de voedselbank in het gras nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen. Dat komt omdat haakse parkeerplaatsen op een 50 km/u weg gevaarlijk zijn’, geeft het college als uitleg.

Ter verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en wandelaars komt er wel een nieuw 3,5 meter breed fietspad dat naar verwachting volgend jaar wordt aangelegd. Dat pad loopt vanaf de kruising ter hoogte van Randweg/Grasweg en sluit aan op het bestaande fietspad nabij het sportpark.

Skatebaan

Het parkeerterrein van de voedselbank en de brandweer aan de Randweg,© Foto Marc Moussault

’Wij verwachten dat de aanleg van het fietspad een oplossing is voor de verkeersonveilige situatie voor fietsers en wandelaars op de Randweg. Door het aanleggen van het fietspad verbetert de verkeersveiligheid van de fietser en voetganger. Hierdoor kunnen de vrijwilligers en bezoekers van de voedselbank in de toekomst veilig naar de voedselbank fietsen en wandelen. De vrijwilligers en bezoekers die met de auto komen kunnen achter de skatebaan parkeren en over het fietspad wandelen’, aldus het college.

In overleg met de brandweer en de voedselbank wordt gekeken in hoeverre de parkeersituatie aan de Randweg is te verbeteren zo lang het fietspad er nog niet is.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.