Tijdelijke afsluiting A9 door man die van viaduct wil springen

Van onze verslaggever
Akersloot

De oorzaak van de afsluiting van de A9 bij Akersloot maandagavond was een poging tot zelfdoding. Dat meldt de politie Alkmaar op Facebook.

De politie kreeg een melding van een persoon die bij de reling van een viaduct stond boven de snelweg. Toen de agenten de man benaderden, klom hij over het hekwerk en wilde op de A9 springen. Een agent kon hem nog net vastpakken en voorkomen dat de persoon sprong. De afsluiting van de A9 heeft enige tijd geduurd. ’Veel mensen hebben ook kunnen zien dat er van alles gaande was’, schrijft de politie.

’Ondertussen hadden andere collega’s een verkeersstop ingezet op de A9. Na vijf minuten de persoon vast gehad te hebben en op de persoon in te hebben gepraat, is het gelukt om hem weer aan de veilige zijde te zetten’, aldus de politie. De politie heeft de GGZ ingeschakeld en andere hulpverleners op de hoogte gebracht.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 (betaald) of 0800-0113 (gratis).

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.