Politie treft nog geen tweede slachtoffer aan in puinhopen brand Schellinkhout

Brandweerlieden en agenten in actie bij de verbrande bedrijfsunits in Schellinkhout.© Foto Mediahuis / Cees Beemster

Cees Beemster
Schellinkhout

De politie heeft tot nu toe geen tweede slachtoffer aangetroffen in de puinhopen van de verbrande bedrijfsunits langs de Dorpsweg in Schellinkhout.

Het onderzoek naar de toedracht van de brand en de identiteit van de wel aangetroffen omgekomen persoon is intussen nog in volle gang. „Dit onderzoek kun je maar één keer goed doen, dus dit vraagt tijd”, vertelt politiewoordvoerder Koos Venema. Hij schat in dat er vijf tot tien onderzoekers op en rond de plaats delict in touw zijn. „Dit zijn forensisch en tactisch specialisten.”

Illegale bewoning

Meerdere bedrijfsunits langs de Dorpsweg van eigenaar Frans Schouten vlogen in de nacht van zaterdag op zondag in brand. De politie trof hier zondagmorgen een overleden persoon aan. Volgens meerdere buurtbewoners wonen er al langer illegaal meerdere mensen in sommige bedrijfsunits hier.

(Tekst gaat door onder de foto)

Brandweerlieden bij de verbrande bedrijfsunits in Schellinkhout.© Archieffoto Jaap van der Pijll

Behalve politie zijn in de puinhopen medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut bezig met het onderzoek. „We moeten weten wie er niet meer is”, verklaarde politiewoordvoerder Erwin Sintenie afgelopen maandag. Zijn collega Koos Venema laat dinsdag weten dat er ’geen sprake is van een tweede slachtoffer’.

Lees ook: Politie met man en macht bezig met onderzoek in puinhopen verbrande bedrijfsunits in Schellinkhout: ‘We moeten weten wie er niet meer is’

Lees ook: Dode aangetroffen na brand in Schellinkhout

Lees ook: Waarom was eigenaar verbrande loodsen Schellinkhout niet open over illegale bewoning?

Lees ook: Waren alle bewoners er uit tijdens de vuurzee in bedrijfsunits Schellinkhout?

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen