Heerhugowaarder (34) met een slok op op de vuist met beveiliger café in Alkmaar en weigert blaastest af te leggen. ’Een vervelend incident’

Joost Verhagen
Alkmaar

De politierechter heeft een milde straf opgelegd aan de 34-jarige J. S. uit Heerhugowaard. S. moest voorkomen omdat hij op 4 december vorig jaar in Alkmaar tijdens een opstootje op de vuist ging met een beveiliger van een café in Alkmaar. Vervolgens weigerde hij mee te werken aan een blaastest die de politie bij hem wilde afnemen.

De officier van justitie nam het feit behoorlijk hoog op, en eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 weken. De advocaat van S. vroeg om die celstraf in dat geval voorwaardelijk op te leggen. S. heeft een behoorlijk strafblad, maar is nu al langere tijd niet met politie en justitie in aanraking gekomen.

Dit keer maakte hij volgens zijn advocaat een uitglijder omdat hij voor het eerst in lange tijd weer eens naar het café was gegaan en te veel had gedronken. Ze vroeg de politierechter om het niet als een structureel probleem te zien, maar een vervelend incident.

De politierechter volgde zowel de officier als de advocaat niet, en besloot in haar vonnis een nog lagere straf op te leggen, van 2 weken geheel voorwaardelijke celstraf.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.