Albertine van Vliet waarnemend burgemeester Bunschoten. In afwachting van herstel Van de Groep

Albertine van Vliet-Kuiper wordt waarnemend burgemeester van Bunschoten.© Archieffoto gemeente Ronde Venen

Hans van Keken
Bunschoten

Albertine van Vliet is benoemd tot waarnemend burgemeester van Bunschoten. Ze vervangt Melis van de Groep, die begin december wegens gezondheidsklachten zijn werkzaamheden moest neerleggen.

Van Vliet was in de regio eerder waarnemend burgemeester van Bussum en Gooise Meren. Ze was van 2000 tot 2010 burgemeester in Amersfoort. Afgelopen jaar was ze acht maanden lang waarnemend dijkgraaf van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Eerder was ze ook al waarnemend burgemeester van De Ronde Venen en Wijk bij Duurstede.

De Amersfoortse is benoemd door Commissaris van de Koning Hans Oosters, na goed overleg met de fractievoorzitters uit de Bunschoter gemeenteraad. Zij blijft aan totdat burgemeester Melis van de Groep volledig is hersteld.

Herstel

Nadat Van de Groep ziek werd, nam wethouder en locoburgemeester Rick Beukers zijn taken waar. Omdat het herstel van burgemeester Van de Groep naar verwachting nog enige tijd kan duren, wilde de commissaris van de Koning een waarnemer zodat het burgemeesterschap volledig kan worden uitgeoefend. Per 1 februari gaat Albertine van Vliet aan het werk.

Commissaris van de Koning Hans Oosters dankt locoburgemeester Rick Beukers hartelijk voor het invallen, de afgelopen twee maanden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen