Toko Gembira in Zaandam wil tafeltjes neerzetten zodat klanten er kunnen eten

Exterieur Toko Gembira.© Foto Mediahuis

Interieur Toko Gembira.© Foto Mediahuis

1 / 2
Tjarda Kuyt
Zaandam

Toko Gembira aan de Rozengracht in Zaandam staat al jaren bekend als afhaalplek, maar daar kan binnenkort verandering in komen. De eigenaars hebben namelijk toestemming gevraagd voor het neerzetten van tafels en stoelen, zodat klanten hun maaltijd meteen kunnen opeten.

Al langer vroegen klanten zich af wanneer er zitplekken komen in Toko Gembira. Aan die vraag lijkt nu gehoor te worden gegeven. De eigenaars hebben namelijk een horecavergunning aangevraagd, wat betekent dat klanten hun maaltijd meteen kunnen opeten en de indeling van de toko op de schop gaat.

Wel wil mede-eigenaar Lloyd benadrukken dat het nog niet zeker is of ze - bij toekenning - gebruik zullen maken van de horecavergunning. ,,Het plan staat nog in de kinderschoenen. Als we er besluiten iets mee te doen, blijven we in hetzelfde pand en passen we de indeling aan.” Dat betekent minder schappen, maar meer zitplekken. De mede-eigenaar heeft al een stortvloed aan positieve reacties gezien op sociale media. ,,Iedereen reageerde heel enthousiast op het voornemen, dat is leuk om te zien.”

Pal naast Toko Gembira zit het leegstaande pand ’Het Suikertuintje’. In tegenstelling tot een veelgehoord gerucht op sociale media, zal Toko Gembira daar geen gebruik van maken. ,,Er komen bij ons wel vaker geïnteresseerden langs voor dat pand, maar wij zijn niet de beheerder. En ik weet dat de eigenaar niet van plan is het pand te verkopen.”

Tafels

Iets verderop aan de Rozengracht zit de onlangs geopende Toko Kalimantan. Die heeft al een horecavergunning gekregen van de gemeente. Voorlopig staat er nog maar één tafel, maar daar zullen binnenkort meer bij komen. Eigenaresse Rina Rasmiati: ,,We merken dat klanten het fijn vinden om even te zitten. En wij kunnen daardoor mensen die van ver komen goed ontvangen.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.