Bang, boos of eenzaam als papa ernstig ziek is? Viore start activiteiten voor kinderen, jongeren en gezinnen

Viore start met activiteiten voor jongeren en gezinnen.© Foto Viore

Marjolein Vos
Hilversum

Dat je verdrietig bent als je opa, oma, vader of moeder ernstig ziek wordt, is logisch. Maar sommige kinderen en jongeren kunnen daardoor ook heel bang en boos worden, of voelen zich erg alleen. Viore, het Hilversumse centrum voor iedereen die leeft met kanker, biedt wellicht uitkomst.

Als er in je directe omgeving niemand is om te praten over alles wat je overkomt als een dierbare ernstig ziek wordt, dan kun je aanhaken bij de activiteiten van Viore. In twee groepen wordt psychosociale ondersteuning en begeleiding geboden, gericht op kinderen en jongeren. Zo wordt Viore ook voor deze doelgroep een plek om lotgenoten te ontmoeten.

Basisschoolleeftijd

Dinsdagmiddag 14 maart start een groep voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Iedere bijeenkomst staat er weer iets anders op het programma zoals bewegen, ontspannen, creativiteit en verdieping. Ouders of begeleiders kunnen kun kind brengen. Wie wil blijven kan bij Viore blijven. De koffie en thee staat klaar.

Op maandagavond 20 maart begint de groep voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd. De deelnemers kunnen zelf meepraten over de invulling van hun programma.

Informatiebijeenkomsten

Voorafgaand aan deze activiteiten organiseert Viore twee informatiebijeenkomsten: Op maandag 6 februari 2023 van 16.00 tot 17.45 uur (voor verwijzers/professionals) en op woensdag 15 februari 2023 van 19.30 tot 21.00 uur (voor ouders/verzorgers).

Alle informatie is te vinden via www.viore.org. Aanmelden kan via aanmelden@viore.org of 035-6834620. Deelname aan de informatiebijeenkomsten en aan de groepen is gratis.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen