’Family Walk’: nieuwe wandelroute voor opa’s, oma’s en kleinkinderen tijdens 5e editie Soester Wandelweekend

De 4e editie van het Soester Wandelweekend.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Rosanne Wormgoor
Soest

De inschrijving van het Soester Wandelweekend is geopend. Nieuw tijdens deze editie is de zes kilometer lange Family Walk, een rolstoel- en kinderwagenvriendelijke route die geschikt is voor senioren en kleine kinderen en alles ertussenin.

„Bij de vorige editie was er wel al een rolstoelvriendelijke route, maar we merkten dat er ook vraag was naar een route voor de hele familie. Een route die zowel jonge kinderen als senioren kunnen lopen. Bij andere wandelevenementen hebben we al soortgelijke routes en daar is altijd veel animo voor”, vertelt Jeanine Schut van organisator Le Champion.

Dit jaar is het Soester Wandelweekend op zaterdag 19 en zondag 20 augustus. De inschrijving is al geopend. Op zowel zaterdag en zondag kan worden gekozen uit routes van: 10, 20 en 30 kilometer. Op zaterdag gaat de tocht langs het Baarnse bos, paleis Soestdijk en het centrum van Baarn. Op zondag staan de Soester duinen en de heidegebieden centraal.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 7 augustus via www.soesterwandelweekend.nl. Tijdens de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan de Levensclub. De Levensclub is een plek voor mensen die van dichtbij meemaken dat iemand is uitbehandeld. Tijdens het weekend zijn er verschillende kortingen bij hotels in Baarn en Soest. Speciaal voor de wandelaars die er een weekendje weg van willen maken. Het start- en eindpunt is het hele weekend het Gildeterrein in Soest.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen