Ze heet Jongeneel maar blaast evengoed 101 kaarsjes uit. Felicitaties met taart in Opmeer

Burgemeester Gerard van den Hengel van Opmeer feliciteert Neeltje met haar 101 jaar.© Foto Nancy Holderbeke

Coen van de Luytgaarden
Spanbroek

Opmeers oudste inwoonster Neeltje Jongeneel heeft afgelopen week 101 kaarsjes uitgeblazen. In zorgcentrum Weidehof smulde iedereen mee van de taart die burgemeester Gerard van den Hengel had meegebracht.

Geboren en getogen in Krommeniedijk stapte Neeltje in de Tweede Wereldoorlog in het huwelijksbootje met Gijs Huisman. Het paar kreeg een zoon, Cor. Omdat hij en zijn vrouw Leni in Hoogwoud wonen, haalden ze Neeltje, toen haar echtgenoot Gijs op 65-jarige leeftijd stierf, naar de gemeente Opmeer.

Lees ook: Honderdjarige spelt de krant nog elke dag. ’Maar ik hoef niet in de krant met mijn oude hoofd’

,,Ruim twee jaar geleden verhuisde ze naar Weidehof, waar ze het erg naar haar zin heeft en goed verzorgd wordt’’, aldus de gemeentewoordvoerster.

In huiskamer De Molen vierde ze haar 101e verjaardag met een aantal medebewoners en familie. Iedereen genoot van de slagroomtaart die burgemeester Van den Hengel meebracht.

Lees ook: Ursemse Agnes Hille-Kroon mag honderd kaarsjes uitblazen

West-Friesland grossiert de laatste weken in honderdjarigen. Zo vierde Agnes Hille-Kroon uit Ursem afgelopen weekend haar honderdjarige verjaardag. Burgemeester Monique Bonsen van Koggenland was vol lof. ,,Mevrouw is erg aardig en nog een heel alerte dame.’’

Opvallende overeenkomst is dat beide eeuwelingen de regionale krant nog dagelijks lezen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen