Het zingt door de straten van Den Helder: wie heeft puppy Sam gezien? ’Vijfhonderd euro voor degene die hem veilig thuisbrengt’

Edwin en Mees doen er alles aan om puppy Sam te vinden.© RedMouse

Maite Perez y Perez
Den Helder

Groot verdriet bij familie van der Meijden uit Den Helder. Vrijdag 27 januari verdween hun tien weken oude teckel Sam tijdens een korte wandeling. Het hondje is nog steeds niet gevonden. „We zijn al dagen op zoek en hebben ruim vijftig kilometer gelopen. Degene die Sam veilig thuisbrengt, krijgt vijfhonderd euro.”

Teckel Sam verdween vrijdagavond rond zeven uur in de buurt van de Galjoenstraat en Korvetstraat in Den Helder Zuid. Baasje Edwin vertelt dat hij samen met zijn puppy en dobermann Moos een wandeling maakte door de wijk.

UPDATE 31 JANUARI: Tien weken oude teckel Sam verdronken in sloot. ’We zijn onwijs verdrietig’

(Tekst gaat door onder de foto)

Edwin en Mees doen er alles aan om puppy Sam te vinden.© RedMouse

Zoektocht

„We hebben de kleine Sam nu ongeveer twee weken”, vertelt hij. „Omdat hij nog een puppy is, draag ik hem bij me in een draagzak als ik Moos uitlaat. Dit doe ik omdat Sam nog geen lange afstanden kan wandelen. In de buurt van de Hulkstraat liet ik Sam even op het gras lopen zodat hij kon plassen. Toen we een andere hond tegen kwamen schrok Sam en toen ging hij er als een speer vandoor. Ik ben er direct achteraan gegaan, maar kon hem nergens meer vinden.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Teckel Sam verdween op vrijdagavond rond zeven uur in de buurt van de Galjoenstraat en Korvetstraat in Den Helder.© RedMouse

De paniek slaat al snel toe als Sam na een half uur nog niet terecht is. Ruim veertig buurtbewoners helpen die avond met zoeken. „We hebben met man en macht gezocht, maar niemand kon hem vinden. Zelfs de politie hielp mee.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Teckel Sam is tien weken oud en woont sinds twee weken bij zijn baasjes.© RedMouse

De volgende dag is de pup nog steeds niet gevonden en gaat de zoektocht door. „We hebben hulp gehad van speurhonden en we hebben met een warmtecamera gekeken. Bij het seniorencomplex vonden we ontlasting die leek op dat van Sam. Misschien heeft iemand hem opgepakt en meegenomen met goede bedoelingen. We weten het niet.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Door de straten van Den Helder hangen flyers van de vermiste Sam.© RedMouse

Reacties

Via Facebook kregen Edwin en zijn dochter Mees honderden reacties binnen. „Echt iedereen is in de ban van Sam. Het zingt door de straten van Den Helder en de hele buurt leeft met ons mee. We krijgen ook veel tips binnen. Zo is er een jonge man gespot in Julianadorp met een teckel pup. We zijn direct die kant op gegaan, maar zagen hem niet. Op Marktplaats vonden we ook een hondje dat leek op Sam. Toen we de foto’s zagen sloeg ons hart over, maar na goed kijken bleek het hem toch niet te zijn. We weten niet wat er gebeurd is en proberen Sam te vinden zonder dat we met onze vinger naar iemand gaan wijzen.”

Edwin en Mees kunnen daarom niet uitsluiten dat Sam is meegenomen en loven een beloning uit van vijfhonderd euro. „Voor degene die Sam veilig thuis brengt. We missen hem en rusten niet voordat we weten waar hij is. We hopen gewoon dat hij nog leeft en dat hij weer veilig thuis komt. Mocht je Sam thuis hebben, schaam je niet. We zijn niet boos en willen hem gewoon terug. Mocht u Sam vinden, maak dan een foto en bel naar 06-40042540.”

Lees ook: Update: de pup is inmiddels gevonden

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.