Beth Namenwirth ’In the Picture’ in Kruisweg68 in Haarlem

Taille 1© Werk van Beth Namenwirth

Leontien van Engelen
Haarlem

’In the picture’ is de naam van de expositie met werk van Beth Namenwirth waarmee Galerie Kruisweg68 in Haarlem na een korte vakantieperiode de deuren weer opent.

Beth Namenwirth werd in 1969 in de Verenigde Staten geboren. Nadat zij op jonge leeftijd verhuisde naar een klein dorpje in België en daar op de academie naar waarneming had leren tekenen, ging zij studeren aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Daar liet zij het natuurgetrouwe tekenen los en ging zij op zoek naar een expressie die helemaal bij haar past.

Van 3 februari tot en met 4 maart is werk van haar te zien in Galerie Kruisweg68 in Haarlem.

Over de titel van de expositie ’In the Picture’ zegt Namenwirth: ,,Het betekent in het middelpunt staan en de vrouwen die ik schilder zijn erg bezig met aandacht willen. Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met bijzondere uitsnedes van het beeld. Dat vind ik dan weer aansluiten bij de letterlijke betekenis van ’in het beeld’.”

De opening van de expositie is vrijdag van 11 tot 18 uur, waarbij de kunstenaar vanaf 14 uur aanwezig is. De galerie aan de Kruisweg 68 is open van donderdag tot en met zaterdag tussen 11 en18 uur en op afspraak.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen