Opnieuw Zaanse agent gewond geraakt. Derde incident in week tijd

© Foto ANP

Frans van den Berg
Zaandam

Voor de derde keer in een week tijd is een agent in Zaanstad gewond geraakt bij het aanhouden van een verdachte.

Net als alle andere weekenden is dit weekend horecatoezicht gehouden in Zaandam. ,,Helaas is dit nodig en blijkt uit ervaring dat het zonder onze aanwezigheid helemaal een beestenboel kan worden. Nadat een persoon zich had misdragen werd deze aangehouden. De persoon begon zich hevig te verzetten, waardoor een collega letsel heeft opgelopen aan zijn enkel. De collega is een aantal weken niet inzetbaar voor uniform diensten’’, laat de politie Zaanstreek weten.

Het is daarmee de derde agent in een week tijd die gewond is geraakt. Woensdagavond moest een agent naar het ziekenhuis nadat hij gewond was geraakt bij de aanhouding van een 13-jarig overlast gevende jongen in het winkelcentrum Kaaikhof. De agent is voorlopig niet inzetbaar.

Lees ook: Mishandelde agent Assendelft voorlopig niet inzetbaar, 13-jarige verdachte nog in verzekering gesteld

Vrijdagavond raakte een andere agent gewond bij de aanhouding van een chauffeur op de Sluispolderweg. De politieman werd meer dan 300 meter meegesleurd terwijl de auto er met een snelheid van 70 kilometer per uur vandoor ging. De verdachte wist te ontkomen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Lees ook: Verdachte die politieman honderden meters meesleurde nog niet aangehouden, auto teruggevonden in Zaandam

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.